Laporan NBA Fullcourt-Jan. 9, 2007

nba

Dua bulan penuh ke musim NBA dan kecederaan terus memainkan peranan utama. Di bawah ini adalah melihat tiga permainan pada kad Selasa malam di mana pemain utama mungkin keluar dari barisan pemain.

DETROIT (-3½) di PHILADELPHIA

Pistons kemungkinan  downlaod mega888 apk on here !! besar tanpa penjaga titik permulaan lagi malam ini kerana Chauncey Billups diragukan kerana pergelangan kaki. Billups ketinggalan dalam tiga perlawanan terakhir dan Detroit hanya 1-2 SU / ATS dalam jangka masa tersebut. Billups memimpin pasukan dalam assist (8.1 apg) dan mencuri (1.3 spg) dan berada di kedudukan kedua pasukan dalam menjaringkan gol (18.0 ppg).

Sixers telah mula bermain bola keranjang yang lebih baik sejak Andre Miller dan Joe Smith diambil dari Denver dalam perdagangan Allen Iverson. The Sixers berada 5-2-1 ATS dalam lapan perlawanan dengan kedua Miller dan Smith dalam barisan (Smith ketinggalan dalam permainan Lakers pada 31 Disember).

Philadelphia pulang dari perjalanan tujuh perlawanan dalam satu musim dan akan berehat dengan baik dengan cuti tiga hari. Pasukan berkemungkinan besar tanpa penyerang Chris Webber yang terlepas lima perlawanan terakhir kerana kecederaan kaki. Webber memimpin pasukan dalam pemulihan (8.3 rpg), tetapi hanya menduduki tempat keempat pasukan dalam menjaringkan gol (11.0 ppg).

PORTLAND di SAN ANTONIO (-11)

Spurs meraih kekalahan tiga perlawanan dengan kemenangan 110-96 mudah di Memphis pada hari Ahad, walaupun penjaga gol permulaan mereka Tony Parker keluar dengan pinggul yang tegang. Parker dipersoalkan malam ini dan memimpin pasukan dengan assist (5.9 apg) dan berada di kedudukan kedua dalam catatan (19.7 ppg).

San Antonio telah menguasai siri ini, dengan 11-1 SU (9-3 ATS) dalam dua belas pertemuan terakhir dengan banyak kemenangan. San Antonio memenangi kedua-dua pertemuan tuan rumah dengan margin 20 dan 21 mata tahun lalu.

LA LAKERS (-2½, 225½) di MEMPHIS

Walaupun tanpa penjaring terbanyak kedua Lamar Odom selama empat belas permainan terakhir, Lakers masih ATS 11-3 yang kukuh dalam tempoh itu termasuk kemenangan 101-98 lawan Dallas pada hari Ahad.

Lakers frontcourt telah hancur akibat kecederaan musim ini kerana tiga lelaki besar mereka ketika ini tidak mengalami kecederaan. Lamar Odom memimpin pasukan dalam rebound (8.7 rpg) dan berada di kedudukan kedua dalam catatan (17.5 ppg), sementara Kwame Brown berada di tempat kedua dalam skuad rebound (6.6 rpg) dan kelima dalam skor (8.7 ppg). Kedua-dua pemula keluar sekurang-kurangnya seminggu lagi, bersama dengan Chris Mihm yang berada di luar musim ini.

Kekurangan kedalaman di gelanggang depan menyebabkan lebih banyak masa bermain untuk pemula Andrew Bynum yang telah mencatatkan dua kali ganda (mata dan rebound) dalam dua dari tiga perlawanan terakhirnya.

STEVE MERRIL adalah handicapper sukan profesional dan ahli yang didokumentasikan dari The Professional Handicappers League. Dapatkan drama Premiumnya di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.